Imprejurimi

Împrejurimile statiunii Baile-Tusnad sunt bogate în atractii istorice, culturale, religioase, rarităti naturale.

Zone de interes turistic din împrejurimi:

Stânca Soimilor: Stânca înaltă deasupra orasului, oferind o priveliste fara pereche.

Lacul Ciucas: Lac artificial în inima statiunii, care îsi sărbătoreste iarăsi anii săi de splendoare.

Lacul Sfânta-Ana: singurul lac vulcanic din Europa centrală si de est la 950 metri altitudine. Se află la 25 km distantă de Baile-Tusnad; este accesibil atât cu masină cât si prin diferite poteci turistice.

Mlastina Mohos: se află în craterul-frate a lacului Sfânta-Ana la 1056 metri altitudine. Formarea mlăstinii ne aduce înapoi în timpurile preistorice, fauna sa unică, cu specii de plante unice o transformă într-o rezervatie naturală uimitoare.

Lacu-Rosu: Bazinul Gheorgheni dă cămin unicului lac de baraj natural din tară. Lacul se află în Cheile Bicazului, o atractie turistică foarte frumoasă.

Nu se vor plictisi nici oaspetii care preferă atractiile culturale, istorice, religioase. Într-o arie de 100 km de statie se pot găsi atractii turistice ca Puntea Nyerges (1848), Miercurea-Ciuc (Cetatea Miko, Muzeul de Artă Populară ), Sumuleu-Ciuc (mănăstire catolică în stil baroc – loc religios important pentru catolici), la Odorheiu-Secuiesc se află o cetate din evul mediu, secolul al XVI. Cele mai importante două orase ai judetului vecin sunt Sfântu-Gheorghe (Muzeul National Secuiesc, Biserica Reformată în stil gotic - sec. XIV) si Târgu-Secuiesc (piata Gábor Áron, Muzeul Orăsenesc - Muzeul de păpusi ). În bazinul Gheorgheni sunt localităti importante Siculeni (Monumentul Siculicidium), Cârta (Biserica-cetate romano-catolică ), Lăzearea (Castelul "Lázár" si "Dealul Tătar"), etc.